Inframatta vs Vibrationsplatta

Inframatta vs Vibrationsplatta

 

 

En av de vanligaste frågorna jag får som ambassadör för Trendrehab är " vilken ska jag välja, vibrationsplatta eller inframatta?" Det ska jag nu försöka bena ut i detta inlägg. 

Jag använder både plattan och mattan dagligen och gillar dem jättemycket, båda två. Inframattan började jag med våren-20, dvs för snart fyra år sedan. Vibrationsplattan kom in i bilden lite senare, vid årsskiftet 21/22. 

När du funderar på vilken du ska välja, bör du tänka på hurudan du är som person och vad och hur du vill använda ditt hjälpmedel. Bägge stimulerar lymfflödet, javisst, men lite på olika sätt.

Själva inframattan med sin ljuvliga värme kan du läsa mera om här.

Mina personliga tankar kring användande av vibrationsplatta och celluliter, kan du läsa mera om här.

Så här tänker jag.

Jag är en person som ständigt har varit i rörelse, och inte riktigt prioriterat tid för vila och avslappning. När jag fick hem min inframatta första gången var det kärlek efter första "provligget" 😉. Inframattan är så behaglig att ligga på, att man egentligen inte vill gå upp. Inframattan gjorde det enklare för mig att vila - faktum är att jag tillbringar många timmar på mattan varje dag, numera. 

Under vila skapas förutsättningar för kroppen att läkas. När du vilar på inframattan hjälper du även kroppens läkande egenskaper på traven och du ger kroppen en möjlighet att återhämta sig och tillfriskna. 

Jag gjorde många saker där samtidigt när jag började jobba med lymfsystemet, så jag kan inte säga vad som är vad. Jag började aktivt jobba med egenvårdsmassage, min andning, samt använda inframatta. JAG BLEV VÄRKFRI. 

 

När jag fick hem min vibrationsplatta var jag redan värkfri och hade egentligen inte jättestora hälsoproblem. Men jag gillade genast vibrationsplattan och kände att den också gör gott åt mig. Den har hjälpt mig att skapa, en nästan helig rutin kring min egenvårdsmassage. Jag gör min egenvårdsmassage dagligen på plattan. 

Jag tror att mitt flitiga användande av inframattan gav mig förutsättningar så jag kan ta till mig vibrationsplattans effekter så bra. Jag tror att jag inte skulle ha fått lika bra hälsoeffekter av att bara jobba på plattan. Jag behövde i första hand mera vila och avslappning. 

Är du en person som i första hand behöver vila och avslappning, eller är du en som behöver mera aktivitet?? Där är frågan du kan försöka svara på, så får du svaret på vilken produkt som du har större nytta av. Är du en soffpotatis som har sittande arbete, du har svårt att motivera dig till motion, eller har svårt att röra dig p.g.a värk? Då kanska plattan är ett bättre alternativ. Är du den som ständigt är på gång, är aktiv och inte prioriterar vila? Då kanska inframattan är ditt förstahandsval.

Du kommer troligtvis att ha nytta av båda. Men fundera över NÄR och HUR vill du använda din platta / matta? Mitt bästa tips är att ha din platta/matta lättillgängligt. Jag själv har mattan i soffan - ligger här som bäst nu i skrivandets stund. Och plattan står utanför badrummet, lättillgängliga båda två. 

 

Hos Trendrehab.se hittar du både inframattor och vibrationsplattor. Med rabattkod MARIA har du alltid minst 20% rabatt på alla dina inköp från Trendrehab. Koden kan användas hur många gånger som helst, och även kombineras med redan nedsatta priser. Bor du i Finland handlar du från sidan Trendrehab.fi, fri frakt vid köp över 100 €. Bor du i Sverige handlar du från Trendrehab.se, fri frakt vid köp över 1000 SEK. Samma produkter och samma företag bakom bägge sidorna. 

    Tillbaka till blogg

    Lämna en kommentar

    Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.