Kvinnohälsa

Kvinnohälsa

Dessa två böcker, Fertilitetsförståelse av Jenny Koos och min egna Lymfaflow kompletterar varandra riktigt bra. Bakgrunden till att jag kom kontakt med mitt lymfsystem är faktiskt via mina hormoner. Jag är säkert inte ensam kvinna som har haft hormoner som åkt berg och dalbana och gjort livet surt.

 

Med allt mitt arbete med mitt eget lymfsystem och med erfarenheter av mitt kliniska arbete kan jag konstatera att hormonhälsan blir bättre när lymfsystemet börjar fungera. Jag, som inte är någon expert på hormoner, vet att hormoner och inflammation inte trivs tillsammans. Med ett bättre fungerande lymfsystemet får du mindre inflammation i kroppen och därmed en bättre hormonhälsa.

Jenny tar också upp inflammation och oxidativ stress och att det leder till en sämre hormonhälsa. För att förbättra hormonhälsan måste vi jobba med att få bort inflammation ur kroppen. Det är vad Lymfaflow handlar om, att eliminera inflammation (inflammation = svullnad). Hänger ni med i hur dessa två böcker kompletterar varandra.

Jennys bok är viktig och handlar om att du bör lära känna din kropp och hur den och menscykeln fungerar. Menscykeln är inte ett straff från ovan, utan en kvittering på hur du mår och att allt fungerar som det ska. Jag har själv kartlagt min menscykel och genom det lärt mig ur min kropp beter sig och vilka dagar som är mest besvärliga. Kunskap är makt och det känns tryggt att veta och förstå hur menscykeln fungerar och vad som påverkar den. Den påverkar mitt liv, men den styr inte längre mitt liv.

Jag tycker det är viktigt att förstå hur kroppen fungerar. Det är mycket som går att förändra och du kan själv göra många förändringar. Därför ska du var nyfiken, öppen för nya synvinklar, ta reda på, undersök och experimentera och var kritisk. Det som alltid varit så, behöver inte alltid vara så. Ju mer du vet om din egen kropp och hälsa, desto bättre förståelse har du, och bättre verktyg att jobba med. Fertilitetsförståelse och Lymfaflow är böcker som tar upp ämnen som du garanterat vill lära dig med om! Båda böckerna kan köpas åtminstone från Adlibris. Lymfaflow kan också köpas i min webbshop.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.