Symptom på ett trögt lymfsystem

Symptom på ett trögt lymfsystem


1. Alla typer av värk orsakas av inflammation. Exempelvis fibromyalgi, reumatiska sjukdomar, artros och artrit är alla sjukdomar som har sin grund i inflammation. Även tennisarmbåge, slemsäcksinflammation, tensionneck, frozen shoulder, löparknä, plantarfaskit, hälsporre mm. Listan kan göras hur lång som helst och kan i princip innefatta alla besvär som gör att du uppsöker en fysioterapeut.

Även inflammatoriska sjukdomar som diabetes typ 2, högt blodtryck, hjärt-och kärlsjukdom, Chron´s och Ulcerös Colit kan också vara ett tecken på att lymfsystemet inte fungerar som det ska. 

2. Svullnad och ödem är det kanske mest kända tecknet på ett trögt lymfsystem.

 

3. Hudproblem som acne och eksem, rosacea och psoriasis. Atopisk hy beror på inflammation i huden. 

 

4. Olika typer av huvudvärk; hormonrelaterad huvudvärk, spänningshuvudvärk, migrän samt läkemedeslutlöst huvudvärk

 

5. Sömnstörningar som insomnia, täta uppvaknande under natten, tidig väckning. Även svårt att komma till ro. Restless legs om kvällar / nätter.

 

6. Ständigt frusen och en känsla av att vara kall ända in till märgen. Kalla händer och fötter, ibland fuktiga. Kall rumpa och kalla lår, kallare efter utevistelse.

 

7. Återkommande förkylningar, bihåleinflammationer upprepade antibiotika kurer. En känsla av att ständigt vara på väg att bli sjuk, utan att något bryter ut.

 

8. Oförklarlig viktuppgång, en viktökning på 2-3 kilo under ett dygn kan förekomma. Viktuppgång (svullnad) efter träning. Svårt att gå ned i vikt, trots att man gör "alla rätt i boken".

 

9. Dimhjärna och trötthet, en känsla av att ridån har gått ned. Tung i huvudet och tröga tankar. Även koncentrationsproblem kan förekomma. Utmattning /burnout är vanliga symptom.

Detta är några av de vanligaste symptomen vid ett trögt lymfflöde. Det finns många flera. Känner du igen dig i många symptom? Då har du troligtvis ett lymfsystem som skulle må bra av lite kärlek och omvårdnad. 

Vill du boka tid för lymfcoaching och/eller lymfmassage hittas bokningen här:

 https://slotti.fi/booking/friskoteket/

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.