Lymfmassage

Lymfmassagens syfte är att få igång cirkuIationen av lymfvätska och att hjälpa till att eliminera överskottsvätska. I lymfmassage jobbar vi med lymfflödet i hela kroppen. Lymfsystemet är en helhet därför jobbar vi med att skapa ett flöde i hela kroppen för att uppnå bästa resultat. Lymfmassörens uppgift är att hitta  ärrvävnad och fibroser, vilka skapar stopp. Dessa försöker vi lösa upp och frigöra för att skapa ett fritt flöde.

Speciella grepp används för att lösa upp fribroser och andra stopp, här jobbas det med fibroser / cellluliter på låret.

Lymfmassagen är en lugn och skön behandlingsform, det gör inte ont. Alla som kan torka sig med en handduk kan gå på lymfmassage.

Under en lymfmassagebehandling jobbar vi alltid med flödet i hela kroppen.

Vid behov tar vi hjälp av djupvåg och/eller torrkoppning för att lösa upp djupa och ömma fibroser. Hur ofta du behöver gå på lymfmassage är individuellt. Vi rekommenderar 3 behandlingar ca 1 ggr i veckan för att få igång lymfsystemet. Sedan går det att sköta om lymfsystemet med egenvård,kompressionsstrumpor, kost och rätt sorts motion mm. Beroende på vilket svar du får av ditt lymfsystem ser vi sedan vidare behandlingsfrekvens, men vanligt är att gå på 1 underhållsbehandling var 4-6:e vecka.

Läsvärda artiklar

Så fungerar lymfmassage - slipp svullnad och värk

Mina lår krymte - med hjälp av lymfmassage

Lymfmassage

Boka tid för behandling här!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.