Lymfajärjestelmän itsehierohoito

Itsehoitohieronta

Ota itsellesi aika ja hoida itseäsi joka päivä. Koko ohjelman läpivienti ottaa vain noin kymmenen minuttia. Siitä tulee hyödyllinen ja miellyttävä rutiini päivääsi. Varaa itsellesi se aika päivästä joka sopii sinulle parhaiten.Itsehoitosi on erittäin tärkeä ja tekee sinulle todella hyvää. Suunnittele itsehoitoasi jopa silloin kun käyt suihkussa, kuivaat itseäsi ja kun voitelet itseäsi. Työskentele aina lymfavirtausten suuntaan niin saat lisätehoa ilman, että edes ajattelet sitä.

Itsehoito alkaa aina sisäänhengityksilla ja enkelinsiivillä. Hengitys toimii kuten alipainepumppu ja käynnistää syvät keskeiset lymfakanavat ja käsiliikkeet stimuloivat lymfan tyhjennyspisteitä solisluunkuopan paikkeilla. On tärkeää sisäänhengityksen aikana, että rintakehä laajenee ja uloshengityksen aikana painuu kasaan. Uloshengityksen täytyy olla pidempi kuin sisäänhengityksen, vedä ilmaa sisään 4 sek ja puhalla ulos 6 sek. Hengitysten aikana teet enkelinsiipiä käsivarsilla. Kun suoritat sivelyä ihollasi täytyy liikkeiden olla kevyitä ei liian kovia. Työskentele koko kämmenellä. Ihon täytyy venyä kun käsittelet sitä. Toista jokainen veto 3 kertaa. Aloita aina vasemmalta puolelta siten, että käsittelet vasemman käsivarren ennen oikeaa ja vasen jalka ennen oikeaa. Kun lymfajäejestelmä käynnistyy voit kokea vilunväreitä kehossasi tai ihosi menee kananlihalle.

1. Hengitys. Sisäänhengityksen aikana vie käsivarret laajassa ympyrässä pään yläpuolelle, jossa ne kohtaavat. Pidä kämmenet pään yläpuolella  vastakkain pienen hetken. Uloshengityksen aikana vie kädet vatsaa kohti kämmenet edelleen yhdessä koko ajan. Toista vähintään 5 kertaa.

2. Niska. Aloita avaamalla järjestelmä solisluun kuopasta. Sivele kevyesti solisluuta sivusuunnasta runtalastaa kohti. Kevennä otetta ja toista liike sivulta keskustaa kohti. Vie molemmat kädet olkapäiden yli lapaluita kohti ja samalla vedä ihoa eteenpäin, olkapäiden yli kohti solisluun kuoppaa. Hiero ja työskentele varovasti solisluiden ympärillä jos ne tuntuvat jännittyneeltä. Sivele molemmilla käsillä korvilta niskan kautta solisluun kuoppaan. Anna sormien liukua silmien silmien ympäri. Nosta varovasti niskanahkaa ja ravistele varovasti molempia sivuja.

3. Käsivarret. Sivele oikealla kädellä vasenta käsivartta, kyynärpään, olkavarren ja olkapään takasivun kautta kohti solisluun kuoppaa. Hiero vasenta kainaloa. Nosta varovasti ihoa ja liikuttele varovasti edestakaisin. Sivele oikealla kädellä vasemman käsivarren alapuolta ranteesta kainaloon saakka. Ravistele olkavartta. Laita oikea keskisormi kainalonvekkiin ja nosta ja venytä hieman. Lopeta hieromalla uimaihoa sormien välissä ja sivele käsivartta pitkin kohti kainaloa. Toista sama oikealle kädelle.

 4. Rinta. Sivele rinnan ylä ja alaosaa kohti kainaloita. Ota kiinni rintalihaksista juuri kainalon vierestä, nosta ja ravistele varovasti.

5. Vatsa. Työskentele molemmilla käsillä vatsan päällä.Sivele myötäpäivään, oikea käsi vatsan yläosalla kylkiluiden alapuolella liikku oikealta vasemmalle. Vasen käsi liikkuu vatsan alaosassa vasemman lonkan luota oikealle. Kuvittele, että kädet tekevät ympyrää missä toinen käsi lopettaa niin toinen aloittaa. Sivele vatsaa, aloita kylkiluiden luota ja liikuta käsiä keskeltä ulospäin. Kun työskentelet lonkkien kanssa sivelet kylkiä pitkin kainaloihin saakka. Jos sinulla on arpi keisarinleikkauksesta, nosta ja venytä arpea hieman ylimääräistä.

6. Peppu. Sivele pepun alaosasta pepun yli ja selkää pitkin kohti kainaloita. Työskentelet selän kanssa niin ylös kun yletyt. Voit työskennellä molempien sivujen kanssa samanaikaisesti.

7. Reidet. Aseta molemmat kädet nivusille. Taivuta hieman että nivuset rentoutuvat. Painele, hiero ja koita irroittaa ihoa nostelemalla. Hiero koko reisi polvesta nivuseen asti. Ulko-sisä-etu- ja takareisi. Sivele reiden sisäpuoli nivuseen asti.

8. Jalkapohjat. Jos sinulla on ongelmia tasapainon kanssa voit istuutua alas kun hoidat jalkapohjia ja jalkoja. Aseta vasen jalka jakkaran päälle tai oikean polven yli. Pumppaa ja hiero polvitaivetta. Painele pohjetta peukaloilla. Ravistele pohkeita ja sivele kohti polvitaivetta ja koko matkan kohti nivusta. Toista oikealla jalalla.

9. Jalkaterät. Ota kiinni vasemmasta kantapäästä vasemmalla kädellä. Ota ote säärestä oikealla kädellä, pyöritä jalkaterää. Hiero uinti-ihoa varpaiden välissä. Sivele kädellä jalkaterän yli ja lopeta toimenpide sivelyllä varpaista nivusiin saakka. Lopeta sively kainaloon asti. Toista kohdat 7-9 myös oikealla puolella.

10. Lopetus. Hiero, painele ja sivele solisluun kuoppaa. Lopeta viidellä enkelinsiipi-liikkeellä.

 

© Maria Ivars

Sollefteågatan 11

66900 Nykarleby

hello@mariaivars.com

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.