Hur jordar jag mig?

Hur jordar jag mig?

Jordning är hur kontakt med jorden skapar läkning i kroppen, läs mera om detta i inlägget ”att vara jordad”. Läkningsprocessen påbörjas direkt du har kontakt med jorden. Det rekommenderas att vi är jordade minst 8 timmar/dygn. Har du stora hälsoproblem rekommenderas ända upp till 16 timmar / dygn. Men alla minuter du är jordad är hemåt.

 

 

Det är kontakt med jorden som skapar minusladdning. Då menar vi jorden som jordklotet, du ska alltså vara i direktkontakt med jordklotet. Att ta in en låda med jord och sitta med fötterna i den funkar inte, inte heller att påta i blomjorden inomhus.

Du kan jorda dig genom att gå barfota på gräsmattan, eller ligga i sanden. Men jordningen fungerar ännu bättre om marken är fuktig, så gräv ner fötterna i den fuktiga sanden om du vill ha riktigt bra jordning. Den bästa ordningen får vi i havet när vi badar.

Vintertid är det knepigt med jordning för oss som bor där marken är frusen eller täckt av snö. Då fungerar inte jordningen, eftersom isen isolerar. Ett effektivt sätt att skapa jordning är att kallbad /vinterbada under vinterhalvåret.

 

 

Vill du ha många timmar jordad utan att sova på gräsmattan, kan du dra in jordning i ditt hem. Ett gratisalternativ är att sätta ett järnspett i marken utanför fönstret, gärna en bir ut där marken är fuktig (och den bör troligtvis gå under tjälen). Ta en gammal sladd, skala av plasten och ta fram trådarna där inne. Vira dem runt spettet, dra in kabeln, skala av plasten i andra änden och vira trådarna runt t.ex. tån när du sover.

 

Lät det invecklat? Ett enklare sätt, i mitt tycke, är att sova på jordade lakan. Du lägger då ett speciellt lakan i sängen, bäddar med ett vanligt lakan ovanpå, kopplar lakanet i eluttaget (som är jordat) Du får en säng som är jordad och kan sova jordad hela natten.

Här kan du se en video om hur elitcyklister i Tour De France har använt jordade lakan för att förbättra återhämtningen under den påfrestande tävlingen. 

 

Behöver du mera jordning under dagen finns det olika mattor du kan ha t.ex. under fötterna när du jobbar vid din dator.

 

Jordning funkar inte på asfalt, ej heller när du går med vanliga skor med gummisula. Det finns speciella skor som jordar som främst används inom industrin.

 

Hos trendrehab.se finns det jordningslakan. Med rabattkod MARIA har du 20% rabatt på dessa, och på alla andra produkter.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.