Arnica

Arnica

Arnica, även kallad slåttergubbe (Arnica montana) för ett slags naturligt liniment från växtriket. Den är bra till att behandla stukningar, vrickningar och muskelskador. Den kan även få bulor att gå ner snabbare och blåmärken att dra sig tillbaka. Den motverkar svullnader och hjälper bristningar i muskler och senor att läka. Arnika fungerar också bra vid led- och muskelsmärtor, ryggskott, träningsvärk, växtvärk, inflammationer i muskler, onda knän eller armbågar och åderbråck. Kan även användas av idrottare för att behandla idrottsskador.

Arnica innehåller bl.a mycket flavonoider, ett ämne som bidrar till blodkärlens normala funktion och gör dem mer elastiska. Flavonoider minskar även oxidativ stress i cellerna. När man råkar ut för en smäll, en stukning eller en bristning bidrar flavonoiderna till att blödningen minimeras så att blåmärken och bulor inte blir så stora. Andra ämnen i arnica verkar inflammationshämmande vilket också kan leda till snabbare läkning.

Arnicacream är härligt krämig att jobba med och har snabbt blivit en favorit här hos oss och våra kunder. Den är lätt att arbeta in i huden. Den är gjord på naturliga ingredienser och innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel.

Arnicacream bör finnas i var man och kvinnas hemapotek. 

 

Finns till salu i webshopen och kostar 22,90 € (60ml)

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.